måndag 18 maj 2009

Ett kyrkligt namn!


En islandshäst måste som de flesta vet alltid ha ett islänskt namn, till den här lilla krabaten ska jag försöka hitta något som har med kyrka eller konfirmation att göra eftersom han höll på att förstöra hela konfirmationen...Linn anser ju att han gjorde det:( så han kanske ska ha ett antikrist namn?

4 kommentarer:

  1. Det var allt en riktigt söt liten krabat!
    Grattis!

    SvaraRadera
  2. Vilken sötnos! Han ville ju helt klart vara med på konfirmationen:-)
    Vilken välsignad gåva. Auðsæl är väl fint:-)

    SvaraRadera
  3. Om det betyder välsignad morgongåva så är det ett fint namn...men jag måste smaka lite på det...för det är ju som många andra isländska namn att det känns som om man vrickar tungan innan man fått kläm på det!

    SvaraRadera
  4. Nu har jag smakat på Auðsæl ett par veckor och jag tycker om namnet, tack Viktoria för förslaget! För er som inte vet kan jag berätta att det betyder Välsignad och man uttalar ð som tonande d (tungspetsen mot tänderna) & æ uttalas ai...smaka på det ni :) Då blir det Frideborgs Auðsæl (Frideborgs välsignelse), inte nog med att han kom på Linns konfirmation han har även gett mig en fribetäckning pga att han har fel färg (svart). Så inom kort åker Björk till Svadilfari (Auðsæl´s pappa) för en fribetäckning så då blir det 1 års väntan igen då...

    SvaraRadera