måndag 22 juni 2009

Bonnie har fölat!

I natt har Bonnie fölat & jag sitter på jobbet, jag såg redan i går kväll att hon skulle föla men jag trodde nästan jag skulle hinna hem. Fredrik fick nattvaket och jag åkte till jobbet. Strax innan 3 i natt fick hon ett stoföl...jag fick två bilder via mobil och tfn samtal...det blev världens längsta natt å den är inte slut än...kl är nu 06:00 å jag bara längtar tills jag får åka hem och gå ut i hagen...fortsättning följer...med bild förståss :)

6 kommentarer:

  1. Grattis till lilla fölet!
    Ser framemot bilder!

    Vi hade ju shetlandsponny när dottern bodde hemma. Våran Bianca och Snobben fick tre föl under tiden.
    Gode Gud så fina dom var!
    Sen flyttade dottern hemifrån och jag sålde dom till en person som tog alla för hon ville ha en ponnyfamilj.
    Hon jobbade på ranchgården i Piteå.
    Och hon lovade mig bilder och att hon skulle höra av sig då och då.
    Första dagen jag ringde, var det mannen som svarade och han sa att dom såg fina ut, men hade inte tid att prata för dom lastade av.
    Första veckan ringde jag nog fem gånger om dagen, men hon svarade aldrig.
    Jag pratade in i telefonsvararen men hon svarade aldrig.
    Hoppas att hon var ärlig och att mina ponnysar har det bra...men jag tror inte det...
    Så det gör ont när jag tänker på dom.

    SvaraRadera
  2. Grattis!! :) Precis som Viktoria så ser jag också fram emot bilder.

    SvaraRadera
  3. Det är jobbigt med människor som lovar guld och gröna skogar men sånna finns det gott om!

    SvaraRadera
  4. Läste visst inte igenom hela viktorias inlägg, är hemskt när det blir så tycker jag. Ungdomssektionen på ridklubben där jag red tog hand om 3st beslagtagna shettisar. Vi kunde dock inte ha dem kvar på ridskolan utan sålde dem, det var ett sto och två hingstar (mor ,far & son)
    Stoet fick det bra, hinstarna såldes till samma ställe. I köptekontraktet skevs även att om de skulle sälja hästarna så skulle vi har förtur till att köpa tillbaks dem. Inget av detta hölls, vi försökte kontakta dem ett antal gånger utan svar. Men eftersom de inte bodde så långt bort så åkte två st iväg för att kolla hur de mådde. När de kom hem till köparna visade det sig att de flyttat. Men en bit därifrån hittade de hittade en av hingstarna på ett bete dock död och i samma hage gick det 4st nordsvenskar. Den andra hingsten syndes inte till, så var han är eller om han är död har vi ingen aning om då vi inte kunnat få tag på de som köpte dem på något sätt.

    SvaraRadera
  5. Usch vilken tragisk historia, jag undrar var djurskyddsnämnden är när det behövs men dom har väll haft fullt schå med att besikta stallar od för att sedan slå ner på att dörren är 5 cm för smal(det råkade min kompis ut för) el som det stod i vår lokala tidning att det slagit ner på ett travstall där det fattades 5 - 10 cm i takhöjd. Hästägaren hade inte råd att höja taket så han valde att avliva alla 6 hästarna (lite drastiskt kanske), men när det finns djur som lider så tycker man att det kan lägga energin på det istället!

    SvaraRadera
  6. Ja i såna fall kan man verkligen undra var de håller hus. Döda hästar som ligger i hagar är iaf enligt mitt tycke en aning viktigare än takhöjd och stalldörrar.
    Var väldigt tråkigt med de små shettisarna, vi ville att de skulle komma till ett riktigt bra hem och var väldigt noga med att klargöra det när vi sålde dem. Vi ville inte att de skulle bli vanvårdade igen, men så blev ju inte fallet. Tjejen som köpte dem lät så seriös och skulle hålla kontakt med oss, vilket hon inte gjorde och vi kunde ju inte få tag på henne. Näe fy det är hemskt när sådant händer.

    SvaraRadera